Hlavní obsah

Ve Zlíně a Otrokovicích pojede MHD podle letních jízdních řádů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) opět omezí kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím vládním nařízením městskou hromadnou dopravu (MHD) ve zlínské aglomeraci.

Článek

Trolejbusy a autobusy budou jezdit od pondělí 4. ledna až do odvolání podle takzvaných letních jízdních řádů. Přepravní kapacita se tak sníží asi o deset procent. DSZO tím reaguje na předpokládané snížení poptávky po hromadné dopravě, kdy bude převažovat distanční výuka ve školách, očekává také menší pohyb lidí kvůli uzavření většiny obchodů. Řada lidí také pracuje z domova a nejezdí do zaměstnání.

Vozidla MHD budou v pracovní dny jezdit podle jízdních řádů označených jako „Pracovní dny L a Z“. O víkendech zůstane provoz MHD beze změny, trolejbusy a autobusy pojedou podle standardních jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky.

„Navíc nad rozsah letních jízdních řádů - protože do škol budou dál dojíždět žáci prvních a druhých ročníků základních škol - vypravíme v pracovních dnech některé školní spoje, aby byla zajištěna dopravní obslužnost základních škol M. Alše a Dřevnická ve Zlíně, Trávníky v Otrokovicích a také ZŠ Želechovice nad Dřevnicí,“ uvedl vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

DSZO také pokračuje v intenzivní dezinfekci vozidel. Při návratu do vozovny se otírají dezinfekčním prostředkem všechna madla a dotykové plochy. Jednou týdně se dělá ozonizace interiéru každého vozidla.

Reklama

Doporučované