Hlavní obsah

Ve Zlíně instalovali sčítač chodců a cyklistů

Foto: město Zlín

Zlín.

Reklama

Ve Zlíně instalovali sčítač chodců a cyklistů, pomůže monitorovat využití chodníku v ulici K Pasekám, kde jezdí hodně cyklistů.

Článek

„Sčítač nabídla městu k zapůjčení Nadace Partnerství, a to za čtvrté místo Zlína v soutěži Cykloměsto ČR roku 2020 a páté místo v anketě cykloBAROMETRU měst ČR,“ sdělil mluvčí radnice Tomáš Melzer.

„Sčítač cyklistů a pěších instalovali pracovníci Nadace Partnerství na chodník ulice K Pasekám. Místo vybrali z Odboru dopravy města Zlína, protože jsou dobře informovaní, že po chodníku jezdí hodně cyklistů, kteří se na místní komunikaci mezi auty necítí bezpečně. Jejich velký počet by mohl být dostatečným argumentem, aby se v tomto úseku co nejdříve zahájila výstavba cyklostezky,“ uvedla Jana Vybíralová z iniciativy CykloZlín a koordinátorka kampaně Do práce na kole.

Ve Zlíně se v létě otevřela nová cyklostezka v ulicích Tyršovo nábřeží, Výletní a Mladcovská. Její součástí jsou i dva podjezdy pod mosty podél řeky Dřevnice. Stavba cyklostezky za asi 23 milionů korun začala loni. Trasa je dlouhá přes 1500 metrů.

Loni byly v krajském městě postaveny stezky například v ulici Díly VI, další pak při rekonstrukci ulice 2. května. Celkem za loňský rok přibylo 1016 metrů nové sítě cyklostezek. Cyklisté tak mají ve městě k dispozici asi 30 kilometrů cyklostezek.

Reklama

Doporučované