Hlavní obsah

Ve Zlíně pojedou 1. května na vybraných linkách historické autobusy

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) nasadí 1. května na vybrané linky své dva historické autobusy a trolejbus.

Článek

Objeví se na lince 8 ve Zlíně, na lince 55 v Otrokovicích a rovněž na zvláštní lince, která směřuje ze Zlína do Kostelce, Štípy a k zoologické zahradě Lešná.

„Chceme obyvatelům Zlína a Otrokovic přinést opět něco hezkého, co potěší srdce a oživí vzpomínky. Ke slavnostní atmosféře Prvního máje přispějeme jízdami našich historických vozidel. A lidé se na ně budou moci nejen podívat, ale také se s nimi svézt,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr s červeným vlekem bude jezdit v pátek v čase přibližně od 9:00 do 17:00 na lince číslo 8 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Kocanda. Přidaný spoj se zvláštním jízdním řádem pojede jedenkrát za hodinu šest minut po pravidelném spoji linky číslo 8. První odjezd z Kocandy bude v 9:38, poslední v 16:38.

V Otrokovicích pojede v pátek na lince č. 55 červeno-krémový historický autobus ŠM 11. „Jeho rekonstrukce byla v dílnách DSZO dokončena teprve před rokem. Historický vůz zde bude jezdit jako zvláštní spoj jednou za hodinu. První odjezd od železniční stanice v Otrokovicích bude v 9:38, poslední v 16:38. Historický autobus nebude zajíždět do Kvítkovic ani na zastávky Senior a Moravní,“ uvedl mediální zástupce dopravce Vojtěch Cekota.

Svůj modrý historický autobus Škoda 706 RTO nasadí DSZO 1. května na zvláštní linku Sportovní hala - Štípa-pošta - Lešná-ZOO. Během dne vypraví v hodinovém intervalu sedm spojů, první pojede od Sportovní haly v 9:37, poslední v 16:37, přičemž spoj ve 12:37 bude kvůli bezpečnostní přestávce řidiče vynechán.

Při jízdách historických vozidel DSZO bude pro cestující platit normální tarif, jízdenky pro jednotlivou jízdu i časové jízdenky pro příslušná pásma. „Ve vozidlech budou instalovány běžné označovače jízdenek. Ve vlečce cestujícím označí jízdenky průvodčí,“ doplnil Cekota.

Samozřejmostí při cestování v MHD je v tomto období použití ochranných roušek. Jízdenky u řidičů ani u průvodčí ve vlečce se neprodávají. U historického trolejbusu ani u autobusu ŠM 11 nebude možno používat přední dveře a u žádného z vozidel MHD není dovoleno vstupovat do ohraničeného prostoru v blízkosti stanoviště řidiče.

Reklama

Doporučované