Hlavní obsah

Vedení Prahy se vrací na radnici. Náměstek měl první negativní test

Foto: Profimedia.cz

Náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.

Reklama

Vedení Prahy se po dvou týdnech, kdy bylo v karanténě kvůli koronaviru, vrací na radnici.

Článek

Zdravotní stav náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (Spojené síly), který před dvěma týdny oznámil, že byl pozitivně testován na nový typ koronaviru, se zlepšuje.

Poté, co se u něho onemocnění prokázalo, musela zhruba padesátka lidí do karantény. Šlo o celou radu hlavního města, opoziční politiky a některé úředníky pražského magistrátu.

Těm právě v úterý po dvou týdnech karanténa končí. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a další se tak vrátí zpět do svých kanceláří na radnici.

„Cítím se dobře,“ uvedl Hlubuček pro Seznam Zprávy. I on má podle svých slov již jeden negativní test za sebou. V úterý bude testován znovu. „Pokud bude opětovně negativní, tak mě hygiena může pustit z izolace,“ doplnil Hlubuček.

Žádný z politiků, kteří kvůli Hlubučkovi skončili v karanténě, neuvedl, že by byl rovněž pozitivně testován.

Negativní testy měl v pondělí před ukončením karantény primátor Hřib, všichni členové rady nebo poslanci a pražští zastupitelé Patrik Nacher (za hnutí ANO) a Jan Čižinský (Praha Sobě).

Petr Hlubuček v polovině června strávil víkend v Krkonoších, kde se účastnil výstupu na Sněžku. Společně s ním tam byl také zastupitel z Prahy 4 Lukáš Zicha (STAN) s přítelem.

Právě partner Zichy, jak psaly Seznam Zprávy, měl před několika dny také pozitivní test na nový typ koronaviru. Ten se později potvrdil i u třetího účastníka výletu.

Zicha uvedl, že půjde na testy nejspíše v pátek. „Termín se posunul, protože přítel měl ještě o víkendu drobné příznaky,“ dodal Zicha.

Reklama

Doporučované