Hlavní obsah

Veterináři měli v Brně sněm formou autokina

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

V podobě, kterou dobře znají návštěvníci autokina, se o víkendu na brněnském výstavišti uskutečnil sněm Komory veterinárních lékařů ČR. Jeho hlavním úkolem bylo potvrdit mandáty členů vedení komory zvolených v říjnových volbách.

Článek

Celkem 130 účastníků sjezdu místo v kongresovém sále sedělo na sedadlech vlastních automobilů. Komora dnes o sněmu informovala v tiskové zprávě.

„Tento sněm byl důležitý zejména proto, že šlo o sněm volební. Volby proběhly už v říjnu 2020, ale bez potvrzení mandátu sněmem by nově zvolení členové komorových orgánů nemohli začít pracovat,“ uvedla komora.

Kvůli pandemii několikrát odložený sněm se poprvé konal v drive-in podobě, respektive v podobě autokina. Účastníci seděli ve svých autech, program sněmu byl přenášen na velkou obrazovku a zvuk k němu rádiovou frekvencí do autorádií. Hlasovat mohli členové komory pomocí hlasovacích zařízení.

„Mimořádná doba si žádá mimořádná řešení a jsme rádi, že jsme společně s Komorou veterinárních lékařů toto řešení našli. Tento volební sněm vlastně vychází z formátu autokina, které je na brněnském výstavišti dlouhodobě připraveno, a jsme schopni ho operativně zprovoznit. Těší nás, že se akce podařila a dorazil hojný počet účastníků,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Veletrhy Brno Jan Kuběna.

I přes netradiční formu sněmu, při které se jeho účastníci osobně nesetkali, byl podmínkou účasti negativní test na covid-19, doklad o očkování nebo prodělání nemoci v posledních třech měsících.

„Účastníci sněmu měli možnost se ke spokojenosti s netypickou podobou sněmu vyjádřit prostřednictvím dotazníků. Ohlasy byly velmi příznivé. Můžeme naši zkušenost s drive-in sněmem vřele doporučit i dalším stavovským organizacím jako efektivní alternativu tradičních setkání,“ uvedla nová prezidentka komory Petra Šinová.

Reklama

Doporučované