Hlavní obsah

Větší rozpočet pro Erasmus, přehřátí studenti a speciální tramvaj polepená výmluvami černých pasažérů

Den očima Martiny Spěváčkové.Video: Martina Spěváčková

 

Reklama

Ty nejzajímavější události dnešního dne vybrala a zrekapitulovala Martina Spěváčková.

Článek

Evropská komise navrhla, aby se mezi lety 2021 a 2027 zdvojnásobil rozpočet programu Erasmus. Počet zahraničních studentů by se tak mohl ztrojnásobit na dvanáct milionů. Radost by zřejmě neměl poslanec Lubomír Volný (SPD), který na Twitteru uvedl, že Erasmus využívají jen kavárenští povaleči, kteří v jiné zemi žijí ve zlaté kleci a vrací se nekriticky postavení vůči Evropské unii.

Studenti to ovšem nemají jednoduché. V letech, kdy je extrémně teplé počasí, se méně soustředí, podávají horší výkony a kašlou na domácí úkoly. Tvrdí to ekonomové ze tří amerických univerzit, o jejichž studii informoval zpravodajský server BBC. Při každém zvýšení průměrné roční teploty o 0,55 stupně Celsia se podle nich výsledky studentů zhoršují o jedno procento.

Jeli jste někdy načerno? A měli jste v rukávu nějakou originální výmluvu? Pak ji možná najdete nalepenou na jedné ze speciálních tramvají, které dnes vyrazily do pražských ulic. Černobílou tramvaj zvanou Vymlouvačka pokrývají komiksové bubliny s výmluvami, které revizoři posbírali od černých pasažérů. Po metropoli jezdí celkem dvě takové tramvaje.

Co dalšího přinesla středa s datem 30. května? Podívejte se ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované