Hlavní obsah

Video: Argentina se loučila se svým národním hrdinou Maradonou

Rakev s mistrem světa byla vystavena v prezidentském paláci, kde se s ním přišly naposledy rozloučit desítky tisíc lidí.Video: AP

 

Reklama

Legendární fotbalista Diego Maradona byl ve čtvrtek večer pochován na hřbitově na předměstí Buenos Aires. Před pohřbem se s ním rozloučily desítky tisíc fanoušků, informovala agentura AFP.

Článek

Maradona zemřel ve středu v 60 letech na infarkt. Ihned po jeho smrti se v Argentině shromažďovali fanoušci na místech, která jsou se životem legendárního hráče nerozlučně spojena.

Rakev s mistrem světa byla vystavena v prezidentském paláci, kde se s ním přišly naposledy rozloučit desítky tisíc lidí.

Další tisíce fanoušků pak lemovaly cestu, po které jelo auto s jeho rakví, jež byla pokryta argentinskou vlajkou, na hřbitov.

+15

Maradonu pohřbili ve čtvrtek zhruba ve 20:00 místního času (kolem půlnoci SEČ) při soukromé ceremonii na hřbitově Jardín Bella Vista na předměstí argentinského hlavního města.

Podle argentinského tisku se obřad konal v kruhu rodiny a přátel. Maradona spočinul v místě, kde jsou pohřbeni i jeho rodiče Dalma a Diego.

Reklama

Související témata:

Doporučované