Hlavní obsah

Videa z dronů ukazují, jak to teď chodí u moře

O víkendu se otevřela většina pláží v Řecku a Izraeli. V Italii přestává platit zákaz vstupu na pláže dnes. V některých zemích si ale musí ještě počkat.Video: AP

 

Reklama

Země, které pláže otevřely návštěvníkům, počítají těla na osuškách ve snaze zabránit přílišné koncentraci lidí. V USA se před vstupem na pláž vytvořila až kilometrová fronta.

Článek

Víkendové otevření pláží se v Řecku příhodně potkalo s letošní první vlnou horka. Řecko pro veřejnost otevřelo přes 500 pláží, ty se obratem zaplnily. Někteří stáli ve frontě už od časného rána.

Všichni návštěvníci musí dodržovat pravidla společenského odstupu, která stanovují dokonce i to, jak daleko od sebe mají být slunečníky.

I v USA je většina pláží už běžně přístupná. I tam se však u vstupů tvořily až kilometrové fronty a lidé se při čekání na relax mačkali na sebe, doporučení o odstupech nebrali v potaz.

V pátek se oficiálně otevřely pláže také v Izraeli. Tamní ministerstvo zdravotnictví doporučilo, aby návštěvníci zachovávali bezpečnou vzdálenost a nadále nosili roušky. Přesto většina lidí toto doporučení ignorovala.

Stále uzavřené zůstávají některé pláže v Itálii a v Portugalsku. Zatímco ty italské by se měly otevřít s pondělkem, Portugalci si musejí počkat až do 6. června.

Reklama

Související témata:

Doporučované