Hlavní obsah

Video: Obsluha v holínkách a vlny. Ze zaplavené restaurace je atrakce

Bez komentáře: Zaplavená thajská restaurace se stala atrakcí jak mezi turisty, tak mezi místními.Video: AP

 

Reklama

Thajská restaurace nedaleko Bangkoku, kterou zasáhly nedávné záplavy, nezavřela. Naopak – stále vítá hosty a z půl metru vody ve svých prostorách udělala zajímavost, která láká mnohé hosty.

Článek

Zákazníci do jídelny a kavárny Titiporna Jutimanona jezdí na lodích a u večeře si musejí dávat pozor na vlny vyvolané projíždějícími čluny po rozvodněné řece Čao Pchraja, píše list The Guardian.

„Zákazníci naprosto milují vlny,“ raduje se majitel podniku. „Myslel jsem si, že nás postihla katastrofa, ale nakonec je z toho příležitost. Líbí se jim nejen atmosféra, vepřové barbecue a výhled na západ slunce, záplavy se staly dalším jedinečným prvkem. Mám takové štěstí, že se to zákazníkům líbí. Ani povodně lidem nezabránily, aby k nám dorazili,“ dodává.

Thajsko v posledních dvou týdnech zasáhl silný monzunový déšť, který vyvolal záplavy ve 32 ze 76 provincií. Šestnáct z nich je stále zatopeno. Živelná pohroma zasáhla 300 tisíc domácností i několik chrámů. Meteorologové navíc předpověděli novou tropickou bouři na příští týden.

Videa ze zaplavené restaurace, kde obsluha chodí v holínkách a zákazníci sedí na promáčeném nábytku, zaplavila sociální sítě. Před povodněmi byl podnik několik měsíců uzavřený kvůli pandemii covidu a hrozilo mu, že bude muset zavřít definitivně.

Teď sem chodí každý večer dvě vlny zákazníků. Večery jsou nejoblíbenější, protože tehdy je hladina řeky nejvyšší a zážitek nejintenzivnější, píše britský deník.

Reklama

Doporučované