Hlavní obsah

Video ze záchrany hasiče i krávy: Tak pomohli těm, které spláchla povodeň

Bez komentáře: V Nizozemsku zachránili krávu, kterou rozvodněná řeka odnesla 100 kilometrů. Německého hasiče, kterého strhl proud, zachránili místní lidé.Video: twitter/1Limburg, twitter/GoodNewsMoveme3

 

Reklama

Země západní Evropy se dál potýkají s následky ničivých povodní, které je postihly minulý týden. Jednotlivé tragédie lemují příběhy těch, kteří v nouzi nezaváhali a nezištně pomohli při záchraně ostatních. I zvířat.

Článek

Nizozemští záchranáři o víkendu z řeky Mázy zachránili krávu, kterou rozvodněná řeka odnesla 100 kilometrů po proudu.

„Překvapilo nás, že kráva takovou vzdálenost přežila,“ řekl stanici Omroep Brabant mluvčí hasičů ve městě Escharen v provincii Severní Brabantsko.

Zachráněné chovné zvíře pochází z vesnice Echt na jihu Nizozemska, které společně s Německem, Belgií a dalšími zeměmi minulý týden postihly ničivé bouře následované extrémními záplavami. Zubožené krávy, jež ležela u břehu v naplavených troskách, si všimli kolemjdoucí, kteří okamžitě kontaktovali hasiče.

„Nevíme, jestli zvíře unášel celou dobu proud nebo se v některých částech dotýkalo nohama dna,“ uvedl mluvčí. Krávu na místě prohlédl veterinář. Zemědělec, kterému patří, si pro ni do Escharenu přijede.

O štěstí může mluvit též jeden německý hasič. Toho totiž během záchranných prací strhl proud a unášel ulicí. Místní, kteří celou událost sledovali, neváhali do rozbouřené vody vlézt a bezmocného muže vylovit. Role se tak obrátily a ze zachránce se stal zachráněný. Video okamžitě obletělo internet a většina komentujících obdivuje a chválí odvahu místních.

V postižených zemích pokračují odklízecí práce.Video: AP

Situace v postižených oblastech, které v uplynulých dnech postihly ničivé záplavy, se uklidňuje.

Německá meteorologická služba DWD uvedla, že zasaženým spolkovým zemím by se měly v následujících dnech srážky – až na ojedinělé přeháňky a bouřky – vyhnout. V zemi mezitím pokračují odklízecí práce a sčítání škod.

Reklama

Doporučované