Hlavní obsah

Video: Rvačky a hádky na benzinkách v Anglii

Bez komentáře: Británie se už téměř týden potýká s problémem se zásobováním pohonnými hmotami. Při čekaní tečou spíše nervy než palivo.Video: instagram/91stefansilva, facebook/spottedEnfield, twitter/NewsForAllUK

 

Reklama

Británie se už téměř týden potýká s problémem se zásobováním pohonnými hmotami. V Londýně i dalších městech se u benzinových pump tvoří nekonečné kolony. V nich – spíše než benzín – tečou nervy.

Článek

Sociální sítě obletělo video, na kterém jeden z řidičů v londýnském Wellingu vyhrožuje s nožem v ruce jinému. Údajně předbíhal ve frontě, popsal britský Evening Standard. Muž v autě na útočníka najíždí a nabírá ho na kapotu. Celá potyčka končí tím, že muž s nožem ukopne řidiči zrcátko.

Incident natočil Stefan Silva, který jako ostatní řidiči čekal, až se na něj dostane na čerpací stanici řada. „Ten chlap křičel: ,Já ho podříznu! Všichni ostatní stáli ve frontě hodiny. Proč nestojíš ve frontě ty?‘“ citoval útočníka Silva.

Jak vypověděl pro Evening Standard, sám nakonec proti muži s nožem zasáhl. „Řekl jsem mu, že nemá cenu někoho pobodat kvůli tomu, že se snaží získat trochu paliva.“

Agresivní muž z místa nakonec utekl pěšky.

V Camdenu na severu Londýna se zase strhla rvačka mezi majiteli motorek.

Potyčky hlásí i jiná místa v Anglii. V hrabství Essex ve městě Epping se strhla mela mezi řidiči kvůli tomu, že jeden z nich odebral příliš velké množství paliva. Jeden z aktérů při ní vykřikoval: „Nepotřeboval jsi to!“ citoval deník Daily Mail.

Premiér Boris Johnson v úterý prohlásil, že situace se zlepšuje. List Financial Times vpodvečer uvedl, že se ve středu znovu otevřelo více čerpacích stanic než v předchozích dnech. Vláda do ulic britských měst odpoledne vyslala svou rezervní flotilu cisteren, zhruba 80 vozidel podle britského ministra pro podnikání Kwasiho Kwartenga řídí civilní řidiči.

V příštích dnech se zapojí do snahy ulevit od současné krize s pohonnými hmotami v Británii také armáda. Připraveno je na 150 vojenských řidičů a dalších 150 příslušníků armády, kteří jim budou poskytovat podporu, uvedl server BBC News.

Reklama

Doporučované