Hlavní obsah

Video: Tichý protest zdravotníků před Bílým domem. Nemáme ochranu, umíráme

Bez komentáře: Zdravotníci z washingtonské asociace sester protestovali kvůli nedostatku ochranných pomůcek před Bílým domem. V rámci protestu nahlas předčítali jména 50 sester, které už v USA nemoc covid-19 zabila.Video: facebook.com/nationalnurses

 

Reklama

Zhruba dvě desítky sester z washingtonské asociace přišly před Bílý dům s podobenkami svých kolegů a kolegyň, které už nemoc covid-19 usmrtila. Žádaly o ochranné pomůcky pro zdravotnický personál.

Článek

Asociace kritizovala vládu, že zemi na pandemii špatně připravila. A v důsledku toho se lékaři, sestry a další personál zdravotnických zařízení ocitli bez ochranných pomůcek.

„Jsme tady, protože naši kolegové umírají,“ řekla pro NBC News Erica Jonesová, zdravotní sestra ve Washington Hospital Center.

Její kolegyně během protestu nahlas předčítaly jména 50 sester, které už v USA nemoci covid-19 podlehly. „Cítíme se jako mučedníci, kteří byli ponecháni na bojišti s ničím,“ doplnila Jonesová.

Protestující vyzvali prezidenta Donalda Trumpa, aby využil zákon o obranné výrobě, který by zdravotníkům měl zajistit dostatek potřebného materiálu.

Začátkem tohoto týdne podala Asociace sester státu New York žalobu na dvě nemocnice a na ministerstvo zdravotnictví státu New York za nevyhovující pracovní podmínky a právě i nedostatek ochranných pomůcek.

USA patří mezi nejvíce nakažené země světa, počet potvrzených případů přesáhl už 800 tisíc.

Reklama

Doporučované