Hlavní obsah

Video: Uprostřed pouště v Utahu se objevil záhadný monolit

V poušti amerického státu Utah objevila posádka vrtulníku záhadný kovový objekt. Jde o kovový objekt, jenž je 3,6 metru vysoký a trčí z písku mezi skalami.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

V poušti amerického státu Utah objevila posádka vrtulníku záhadný kovový objekt. Celá událost vypadá jako scéna ze sci-fi filmu.

Článek

Tamní úřady se nyní snaží rozluštit tajemnou záhadu. Jde o kovový objekt, jenž je 3,6 metru vysoký a trčí z písku mezi skalami. Nalezen byl na odlehlém místě a dopravit ho tam muselo dát velkou práci.

Objeven byl přitom úplnou náhodou. Posádka vrtulníku počítala ze vzduchu ovce tlustorohé, když při tom objevila tajemný monolit umístěný mezi červenými skalami.

Pilot Bret Hutchings v rozhovoru s místní televizní stanicí KSLTV připustil, že „je to asi nejpodivnější věc, kterou jsem za ty roky, co létám, viděl“.

Spekuluje, že desku v poušti umístil buď „umělec nějaké nové vlny“, nebo fanoušek filmu 2001: Vesmírná odysea režiséra Stanleyho Kubricka, který ho natočil podle předlohy Arthura Charlese Clarka.

Ve slavném snímku se objevují podobné impozantní černé monolity vytvořené neznámým mimozemským druhem.

Místní úřady na svých stránkách upozornily, že „bez ohledu na to, z jaké jste planety, je zakázáno umisťovat umělecká díla na veřejných místech bez povolení“.

Záhadný předmět vzbudil okamžitě zvědavost. Místní správa proto tají přesnou lokalitu, kde se záhadný objekt objevil. Dle oficiálního vyjádření je to „na odlehlém místě“ na jihovýchodě státu.

Britská BBC uvádí, že k záhadné desce se zatím nikdo nepřihlásil. „Zvídavé hlavičky chtějí vědět, co to sakra je. Nějaký tip?“ obrátila se na Instagramu na veřejnost utažská dálniční policie. Podle některých uživatelů internetu předmět připomíná díla již nežijícího minimalistického umělce Johna McCrackena.

Reklama

Doporučované