Hlavní obsah

Video: Zásahová jednotka v Brně-Židenicích překvapila výrobce pervitinu

Video ze zásahu policeVideo: Policie ČR

 

Reklama

Kriminalisté zajistili varnu pervitinu i se dvěma výrobci. Během akce kriminalisté zajistili 51 gramů drogy a materiál na její výrobu. Pachatelům nyní hrozí deset let za mřížemi.

Článek

Brněnští kriminalisté z Toxi týmu zlikvidovali další varnu pervitinu, tentokrát v Židenicích. Z nedovolené výroby drog zatím obvinili dva muže, jeden z nich skončil ve vazbě. V případě uznání viny jim u soudu hrozí až desetileté vězení.

Policisté v domě v Židenicích zasahovali minulý týden, výroba pervitinu byla zrovna v plném proudu. „U varny se nacházel dokonce jeden uživatel, který si, jak se později při prohlídce na služebně ukázalo, z místa odnesl zřejmě bez vědomí výrobce několik dávek,“ uvedl mluvčí.

Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté 78 položek, mimo jiné 51 gramů pervitinu. Jednoho z podezřelých mužů policisté zadrželi kus od místa činu, zrovna když nesl potřebné chemikálie. Pro pět litrů toluenu si odskočil do obchodu dvaačtyřicetiletý podezřelý krátce před zadržením sám. Kvůli podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je stíhaný vazebně. Jeho devětatřicetiletého komplice policie stíhá na svobodě. Oběma obviněným hrozí v případě prokázání viny až desetileté vězení. Policie zároveň zjišťuje, jakou roli v případu sehrál třetí zadržený muž.

Na začátku května policie zadržela přímo při výrobě pervitinu jiné tři muže, drogu vařili v bytě v centru Brna. Všichni skončili ve vazbě a také jim hrozí za výrobu drog v případě uznání viny až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované