Hlavní obsah

Dal si vodku, pak řídil autobus a těžce zranil matku s dítětem. Dostal dva a půl roku

Za ohrožení pod vlivem návykové látky a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti má jít na dva a půl roku do vězení. Pět let také nesmí řídit motorová vozidla. Rozsudek není pravomocný. Bývalý šofér Zdeněk Riegl a jeho obhájce si ještě rozmýšlí, jestli se odvolají.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Byl nervózní z trasy, kterou neznal. Tak se napil vodky a pak v Brně řídil autobus. Šofér u Zvonařky před dvěma lety zavinil nehodu, při níž se těžce zranila žena a její čtyřletý syn. Podle městského soudu má jít na dva a půl roku do vězení.

Článek

Záběry, při kterých mrazí v zádech. Autobus narazí do osobního auta a pak jej několik desítek metrů vláčí po silnici. Na místě zůstává těžce zraněná žena a její čtyřletý syn.

Případ, který se stal v prosinci roku 2016 nedaleko brněnského autobusového nádraží Zvonařka, teď řešil tamní městský soud. Řidič autobusu, který kolizi zavinil, po havárii nadýchal 2,43 promile. Ve středu si vyslechl verdikt.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti má jít na dva a půl roku do vězení. Pět let také nesmí řídit motorová vozidla. Rozsudek není pravomocný. Bývalý šofér Zdeněk Riegl a jeho obhájce si ještě rozmýšlí, jestli se odvolají.

Řidička ve voze utrpěla těžká zranění, včetně zlomenin, částečného ochrnutí končetin, zhmožděnin, také zlomenin částí pánve a otřes mozku. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Mohou u ní přetrvat trvalé následky. Její čtyřletý syn v sedačce utrpěl zhmoždění hlavy a zlomeninu ruky, jeho zranění nebyla tak vážná.

Řidič autobusu svého činu hluboce lituje. Po havárii přišel o práci a také o manželku. „Do konce života budu za tu havárii platit. Kdybych mohl něco v životě vrátit, byl by to ten den,” řekl u soudu.

Reklama

Doporučované