Hlavní obsah

Hošek a Šídlo: Smiřme se s méně zápasy přes rok. Nechceme hvězdy zabít

Podívejte se na videoblog Seznam Zpráv, který k Euru 2020 připravují Jiří Hošek a Jindřich Šídlo. Inspiroval je horor sobotní noci v Kodani.Video: Jiří Hošek, Jindřich Šídlo

 

Reklama

Fotbalový svět sledoval v sobotu boj zdravotníků o život dánské hvězdy Christiana Eriksena. Středopolaři se během utkání zastavilo srdce. Nenastal nejvyšší čas osekat neúnosný počet zápasů v průběhu dlouhé a těžké sezóny?

Článek

„Tohle se řešilo v několika vlnách. Už před dvaceti lety, kdy zemřel Marc-Vivien Foe, řešilo se to hodně v Anglii při kolapsu Patrice Muamby v roce 2012,“ uvádí autor Šťastného pondělí Jindřich Šídlo s tím, že počet zápasů, které mají špičkoví fotbalisté přes rok v nohách (a dalších orgánech), by bylo silně záhodno zredukovat.

„My, diváci, buď přistoupíme na to, že buď fotbal uvidíme v menších porcích, nebo to prostě dál nepůjde. Vždyť ti nejlepší fotbalisté odkopou 60, 70 zápasů za rok. To přece není možné v tom tempu, ve kterém se současný fotbal hraje,“ dodává Šídlo.

„My jsme k tomu přistoupili jako k základnímu lidskému právu, že můžeme šest dnů v týdnu ze sedmi ležet na gauči a sledovat špičkový fotbal,“ shodují se Hošek se Šídlem. „Musíme začít u sebe a v okamžiku, kdy kouč dva dny po těžkém ligovém utkání nasadí v ligovém poháru rezervní tým, nesáhneme po mobilu a nebudeme psát hejty na sociálních sítích, že na tuhle sestavu teda fakt nejsme zvědaví,“ nabádá autor oblíbeného Podcastu Angličan Jiří Hošek.

„Impuls k opravdové změně musí vzejít od samotných hráčů,“ zaznělo také v první videoblogu Seznam Zpráv k Euru, který si můžete pustit v úvodu článku.

Reklama

Doporučované