Hlavní obsah

Videoblog meteorologa: Po krátké zimě opět přijde obleva, čekají nás teploty kolem čtyř stupňů

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Soňa Barabášová

 

Reklama

Teplý charakter počasí ukončil zimu, která se u nás o víkendu nakrátko objevila. Teploty v Čechách budou znovu nad nulou a přijde obleva.

Článek

Do Středočeského kraje se o víkendu nakrátko vrátil sníh. V noci ze soboty na neděli jej napadlo asi deset centimetrů. Sníh ještě v průběhu neděle připadával, ale oblačnost se postupně rozpouštěla. Česká republika se ocitla v týlu tlakové níže, kdy ze severu přicházel chladný a vlhký vzduch. V důsledku toho napadl sníh i ve Středočeském kraji. Teploty po dlouhé době připomínaly zimu, pohybovaly se mezi -1 až -3 stupni pod bodem mrazu.

„V nejbližších dvou dnech si užijeme relativně teplého počasí s teplotami kolem čtyř stupňů. Dny budou oblačné s občasnými přeháňkami a přijde obleva,” řekl odborník z Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Středa přinese další frontální poruchu, která přinese nové srážky. Ty budou převážně dešťové, jen ojediněle mohou namrzat. Relativně teplé počasí se pak zřejmě nějakou dobu udrží. Přechodně může být až polojasno s teplotami okolo osmi stupňů nad nulou. Vítr bude foukat od jihovýchodu po jihozápad. Na hřebenech hor mohou být nárazy větru o rychlosti okolo 20 m/s.

Reklama

Související témata:

Doporučované