Hlavní obsah

Vyšetřování: vítěz Giro d’Italia narazil do nákladního vozu čelně. Řidič ho vůbec neviděl

Italský cyklista Michele Scarponi nepřežil srážku s nákladním vozem.

 

Reklama

Sedmatřicetiletý cyklistický šampion Michele Scarponi zemřel v sobotu ráno po střetu s nákladním vozem.

Článek

Vítěz Gira d'Italia zemřel v sobotu při ranním tréninku v okolí rodného Filottrana, jen pár kroků od svého bytu. Jak ukázaly první výsledky vyšetřování, čelně se srazil s nákladním vozem. Jeho řidič podle italských médií krátce po tragédii řekl, že kolo s cyklistickým šampionem vůbec neviděl. Scarponiho se pokoušeli oživit. Na cestě do nemocnice ale těžkým zraněním podlehl.

Scarponi vyhrál v roce 2011 Giro d’Italia namísto Alberta Contadora, který byl kvůli dopingové aféře zbaven titulu. Cyklistická stáj Astana, ve které závodník startoval, vyjádřila soustrast rodině. „Toto je tragédie příliš bolestivá, než abychom ji mohli vyjádřit slovy,“ uvádí tiskové prohlášení stáje.

„Tým Astana soucítí s jeho rodinou. Je to neuvěřitelně bolestivá a smutná chvíle.” Tým popsal Scarponiho jako „skvělého šampiona”. „Michele včera v Trentu dokončil závod Kolem Alp. Potom jel i se svým masérem domů do Filottrana a byl celý večer s rodinou. Dnes ráno pak jel na kole na časný trénink a při něm došlo k tragédii,“ informovala Astana.

„Ztratili jsme velkého šampiona a mimořádného člověka, který se smál za jakékoliv situace.“

Všechny cyklistické závody v Itálii, které se pojedou o tomto víkendu, začnou na Scarponiho počest minutou ticha.

Reklama

Související témata:

Doporučované