Hlavní obsah

Vláda funguje na mediálních výstupech a průzkumech, Šlechtová vysvětluje své emotivní vyjádření na Facebooku

Rozhovor s poslankyní Karlou Šlechtovou.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Poslankyně Karla Šlechtová minulý týden v pátek na svém Facebooku napsala, že politika je svinstvo a že děvku v politice dělat nebude. Seznamu v rozhovoru popsala důvody, které ji k napsání příspěvku vedly.

Článek

V rozhovoru pro Seznam kritizovala několik témat, která souvisí s vládou. Zmiňovala například rozpočet armády nebo to, že vláda nyní často mluví o šetření, když loni rozdávala.

„Ještě před zhruba třemi čtyřmi měsíci jsme slyšeli, jak každému můžeme rozdávat, že peněz máme dost, navyšujeme obědy zdarma, jízdné, slevy a další věci a najednou je tady ekonomická recese a máme šetřit na mnoha rezortech, které v podstatě investují. Já osobně se domnívám, že šetřit na investicích se v naší zemi nesmí a vzhledem k tomu, že ta ekonomická recese není žádnou novinkou, to už jsme věděli jako Sobotkova vláda, i jako první Babišova vláda, tak já osobně nechápu ani to překvapení, které to vyvolalo, že vlastně musíme šetřit,“ vysvětluje Šlechtová důvody toho, proč napsala příspěvek na Facebook.

Poslední věcí, kterou Šlechtová zmiňuje, je čtvrteční jednání o mýtu a ke Kapschi. Odmítá, že by status napsala kvůli tomu, že není na kandidátce do Evropského parlamentu.

„Já jsem o tom věděla už dávno. To, že jsem projevila zájem, a když jsme se posledně bavili, tak ten zájem byl – nabídla jsem prostě svoje zkušenosti, znalosti, ten zájem nebyl, tak jedeme dál, v pohodě,“ říká politička.

Poslankyně v rozhovoru také řekla, že se nyní chce zabývat protikorupčními věcmi, je otevřená spolupráci s různými protikorupčními organizacemi. Během rozhovoru Šlechtová nezmínila konkrétní osobu, která podle ní lže.

„Já určitě nebudu konkrétní, že ten lhal o tom a podobně, protože za vlastně ty čtyři roky působení v politice, nebo 4,5 roku, bych mohla jmenovat snad každého, kdo kdy někde lhal nebo kdo kdy něco řekl. Já bych si přála, aby občané opravdu věděli, co se s naší zemí prostě bude dít do budoucna, abychom nejeli tuto zemi jenom na nějakých PR nebo stávajících průzkumech,“ vyčítá vládě a tedy i hnutí ANO Šlechtová.

V politice chce bývalá ministryně pro místní rozvoj a obrany zůstat i přes kritiku politické scény. Na post poslankyně rezignovat nechce.

Reklama

Doporučované