Hlavní obsah

Vlevo dole: Jak se dozvíme, že premiéra pověřil opravdu prezident?

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Prezidenta Miloše Zemana nakonec národ v pátek neviděl. Volební komise za ním dojela na zámek v Lánech.

Reklama

Článek

Dění kolem prezidenta je už jen těžko uvěřitelné. Hrad, který zuřivě popíral všechny informace o prezidentově zhoršeném zdraví a sliboval bohatý pracovní program, musel otočit.

Jiří Ovčáček v pátek poprvé veřejně přiznal, že prezident není zdráv a program se zase ruší. A to možná včetně avizované povolební schůzky s premiérem Andrejem Babišem. Národ, který se zrovna vydal k volbám, přemýšlí, co se bude dít, pokud prezident nezvládne svou roli v povolebním vyjednávání.

„O skutečném zdraví prezidenta stále nevíme nic a Jiří Ovčáček tvrdí, že není potřeba prezidenta ukazovat. Je otázka, jak se veřejnost dozví, že premiéra sestavením vlády skutečně pověřil prezident,“ říká Lucie Stuchlíková.

Připadá vám příliš bizarní obávat se, že by Hrad v takové věci lhal? Tak si ještě jednou zrekapitulujte dění z posledního týdne.

„Pokud by byly vážné pochybnosti o prezidentově zdraví, měli by v té věci něco začít dělat politici,“ myslí si Václav Dolejší. Co by to mělo být? O možnostech pro případ, že prezident nemůže vykonávat svou funkci, je aktuální reakce podcastu Vlevo dole.

Jak rychle může být jmenován nový premiér? A máme se bát, že o příštím premiérovi rozhodne Radek Vondráček? A o co se vsadila Lucie Stuchlíková s Václavem Dolejším ve volební tipovačce? Poslechněte si celý díl v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované