Hlavní obsah

Zemřeli další dva vodáci. Záplavy mají nejméně 8 obětí

Foto: Jaroslav Demčák

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

V souvislosti se záplavami z posledních dnů zemřeli další dva vodáci, povodně tak mají nejméně osm obětí.

Článek

V pondělí se ve Vsetínské Bečvě v Hovězí převrhla kanoe se dvěma muži. Jeden zemřel na místě, druhý byl ve vážném stavu převezen do nemocnice. V úterý přišla zpráva, že zemřel i druhý z vodáků.

„Muž byl přijatý na ARO Vsetínské nemocnice v kritickém stavu. I přes veškerou snahu lékařů a ošetřovatelského personálu bohužel dnes nad ránem zemřel,“ uvedl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

V noci na úterý podlehl také muž, který se v pátek topil ve Velké nad Veličkou na Hodonínsku. S mladší společnicí se vydal na řeku, která vystoupala na první povodňový stupeň. Na jezu se jejich loď převrátila.

Muže museli záchranáři půl hodiny resuscitovat. „Podařilo se nám obnovit jeho životní funkce. V kritickém stavu jsme ho letecky transportovali do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uvedla v pátek mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Muž byl na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde v noci na úterý zemřel. Je jedinou obětí víkendových povodní v kraji.

Mladší žena, se kterou muž v lodi jel, byla pod hladinou pouze krátce. „Mladá žena byla podchlazená, ošetřili jsme ji a k další péči převezli do hodonínské nemocnice,“ dodala Bothová.

Hladina Veličky se zvedla kvůli vydatným dešťům v uplynulém týdnu, v noci na neděli vystoupala ve Velké nad Veličkou a ve Strážnici až na třetí povodňový stupeň. Hasiči její okolí monitorovali, řeka ale žádné škody nezpůsobila. Na normální úroveň se hladina vrátila ještě v neděli.

Reklama

Doporučované