Hlavní obsah

Vojtěch versus Prymula. Jeden musí z ministerstva zdravotnictví odejít

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Vybojuje ministr zdravotnictví svůj ohrožený post?

Reklama

Článek

Nejmladší český ministr, ambiciózní Adam Vojtěch, se snaží udržet v čele resortu zdravotnictví. A to lze zařídit jediným způsobem z ministerstva musí odejít jeho oponent, náměstek Roman Prymula.

Vojtěch po kauze s nákupy ochranných pomůcek bojuje o přežití v čele ministerstva. Uplynulé dva měsíce přitom strávil do značné míry ve stínu svého náměstka, epidemiologa Prymuly, který byl hlavní tváří českého boje s epidemií koronaviru. Dvojice si postupně přestala navzájem důvěřovat. Prymula už delší dobu nerespektuje Vojtěcha coby svého nadřízeného a tvrdí, že ministr se ho chce zbavit, protože žárlí na jeho vyšší popularitu.

Političtí reportéři Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší v aktuální epizodě podcastu Vlevo dole rekapitulují, kde se vlastně vzal dnes třiatřicetiletý ministr. Vojtěch původně směřoval spíš ke kariéře v pop music než v politice, ostatně i k hnutí ANO se dostal tak trochu oklikou – v roce 2013 pomáhal jako dobrovolník v prezidentské kampani Miloše Zemana a později byl členem ODS. Snaživý absolvent práv a žurnalistiky, ochotný plnit příkazy a pracovat každý den dlouho do noci, se ovšem rychle zalíbil Andreji Babišovi.

Jaký je vztah premiéra a jeho ministra? Vsadili byste si na Vojtěcha, nebo na Prymulu? A proč to s mladými ministry často nekončí moc dobře? Dozvíte se v podcastu Vlevo dole, který si poslechněte v přehrávači nad textem.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Každou středu na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Kompletní archiv dílů Vlevo dole najdete tady, další podcasty a audia Seznam Zpráv tady. Svoje podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované