Hlavní obsah

Volby v Brodu nad Tichou na Tachovsku vyhrála Strana přátel Brodu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Volby v obci Brod nad Tichou na Tachovsku vyhrála Strana přátel Brodu. Získala 55,03 procenta hlasů a čtyři mandáty v sedmičlenném zastupitelstvu.

Článek

V obci s téměř 250 obyvateli přišlo k urnám 145 ze 198 voličů, tedy 73,23 procenta. Výsledky zveřejnil server volby.cz. Tři křesla získalo uskupení Stabilita, které dostalo 44,96 procenta hlasů.

Nejvíce hlasů, 14,80 procenta, získali shodně Richard Ulbrich a Iveta Ulbrichová ze Strany přátel Brodu. Současný starosta Erik Mára obdržel 14,25 procenta hlasů.

Podle starosty se původní vedení obce rozpadlo kvůli sporu o stavbu kanalizace. Opozice prosazovala zrealizovat původní projekt stavby kanalizace, vedení obce jej ale chtělo předělat, protože je podle nich velmi nákladný. S tím ale členové opozice nesouhlasili a odstoupili a zastupitelstvo se tak stalo neusnášeníschopné.

Nové volby se v sobotu po rozpadu zastupitelstev uskutečnily ve třech obcích ve třech krajích. O složení nových zastupitelstev rozhodovali také lidé v Klukách na Mladoboleslavsku, kde byla účast 82,26 procenta, a v Dlažkovicích na Litoměřicku s účastí 45,63 procenta. Volby provázela opatření proti šíření koronaviru, podle vyjádření volebních komisařů a zjištění ČTK ale nezpůsobily žádné problémy ani neovlivnily volební účast.

Reklama

Doporučované