Hlavní obsah

Volební souboj titulů. Ing. Ph.D. et Ph.D., nebo PhDr. Mgr. Ph.D., dr. h. c.?

Foto: FB Lubomíra Pána

PhDr. Mgr. Ph.D., dr. h. c. Lubomír Pána, kandidát do zastupitelstva Jihočeského kraje a do Senátu za Jindřichohradecko a Pelhřimovsko, a Tomio Okamura (vlevo).

Reklama

Souboj akademických titulů mohou v některých případech připomínat senátní volby. Někteří kandidáti se zase chlubí svou filantropií, případně vojenskými výložkami.

Článek

Mezi adepty, kteří se pochlubili vědeckými tituly, patří kandidát Trikolóry profesor Maitah Mansoor (Ing. Ph.D. et Ph.D.), za SPD docent Lubomír Pána (PhDr. Mgr. Ph.D., dr. h. c.) a za ANO ředitel znojemské nemocnice Martin Pavlík (MUDr. Ph.D., EDIC, DESA).

Senátní volby se uskuteční 2. a 3. října spolu s krajskými. Kandidátky přinášejí i další zajímavosti.

Jako „průmyslník a vizionář“ se například o zvolení na Karvinsku uchází nezávislý kandidát Radomír Prus. Ve stejném obvodu kandiduje rovněž „geograf - praktický filozof“ Radoslav Štědroň za uskupení Jednotní. Prus navíc uvádí, že je rovněž „filantrop“, čímž se chlubí i sociální pracovník Filip Smoljak (za uskupení Pro zdraví), který by chtěl překazit v Praze 9 obhajobu mandátu svému staršímu bratrovi Davidu Smoljakovi (za STAN, Piráty a TOP 09).

Včelaření mezi svými profesemi uvádí nejen sklář a českolipský senátor za Starosty Jiří Vosecký, ale také preventista městské policie Dominik Hanko (SPD), který kandiduje na Lounsku.

Zkrácené názvy svých aktivit musel použít pirátský kandidát Pavel Ondrůj, který se představil jako manažer kultury v Městském domě v Přerově, organizátor kulturních akcí a předseda Nadačního fondu festivalu Blues nad Bečvou. Na Olomoucku za STAN usiluje o zvolení Marek Ošťádal nejen jako starosta obce Náklo, ale také jako baskytarista a frontman kapely Stracené Ráj. Jako člen organizačního týmu běžeckého závodu Vokolo priglu kandiduje v Brně Lukáš Berta za hnutí senátora Marka Hilšera.

V Senátu by se mohli potkat také chirurg, plukovník a bývalý velitel vojenské polní nemocnice Jindřich Sitta (za STAN), bývalý vojenský letec generálmajor Jiří Kubala (za hnutí Nezávislí) či plukovník generálního štábu ve výslužbě Radek Henner (SPD).

Z kandidátů rovněž zaujme přinejmenším svým neobvyklým jménem lékárnice a ekonomka Pynelopi Cimprichová. Kandiduje na Ostravsku i v krajských volbách za hnutí Jednotní - alternativa pro patrioty, které založil bývalý poslanec SPD Lubomír Volný.

Reklama

Související témata:

Doporučované