Hlavní obsah

Volné vstupné dětem má ve Zlínském kraji podpořit cestovní ruch

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Cestovní ruch ve Zlínském kraji má podpořit vstupné zdarma pro děti do 18 let, které přes letní prázdniny platí ve vybraných expozicích a památkách.

Článek

Nabídka platí pro výstavy Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně včetně expozice Princip Baťa, v Muzeu luhačovického Zálesí, v Národním kulturním památníku na Ploštině a na hradě Malenovice, sdělil ČTK Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy (CCRVM), která spolu se Zlínským krajem za iniciativou stojí.

Podle ředitelky CCRVM Petry Psotkové patří rodiny s dětmi ke skupinám obyvatel, které kvůli koronavirové krizi zažívají řadu nových situací. „Nejsou to jen výpadky příjmů, ale také nároky na organizování každodenního režimu. Jelikož rodiny s dětmi jsou v našem turistickém regionu velmi častými návštěvníky, navrhli jsme zcela logicky, aby pomoc v podobě úlevy ze vstupného byla směřována právě k dětem,“ uvedla Psotková.

Nabídka smysluplného trávení volného času může podle ní zaujmout nejen obyvatele Zlínského kraje, ale i turisty, kteří se rozhodnou v regionu strávit dovolenou. Souhlasí s tím i ředitel Muzea jihovýchodní Moravy Pavel Hrubec. „Uvědomujeme si potřebu přitáhnout v nadcházejících měsících do regionu i města návštěvníky, které po drastickém propadu minulých měsíců potřebuje nejen sektor kultury, ale i řada dalších souvisejících služeb. Je to také vstřícné gesto vůči těm rodičům, které ztráty způsobené koronavirovou krizí hodně zasáhly a zvažují dnes každou vydanou korunu,“ uvedl Hrubec.

Vstupné zdarma vybrané instituce poskytují všem dětem do 18 let. Vzrostlejší z nich mohou být na pokladnách požádány o předložení dokladu potvrzujícího věk držitele. Bezplatné vstupné pro děti je platné pro výstavy pořádané muzeem ve Zlíně, pro expozici Princip Baťa, v Muzeu luhačovického Zálesí, v Národním kulturním památníku na Ploštině a v hradu Malenovice s jeho výstavami a expozicemi. Akce se nevztahuje na komentované prohlídky zlínského mrakodrapu a Baťův výtah a také na speciální doprovodné programy a dílny pro děti.

Reklama

Doporučované