Hlavní obsah

Tragédie v Premier League. Vrtulník s majitelem týmu po zápase spadl, na palubě bylo pět lidí

Vrtulník s majitelem týmu Leicester spadl po zápase v Premier League. Na palubě bylo pět lidí.Video: Jolana Humpálová, Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po zápase Leicester City-West Ham se zřítila helikoptéra na parkoviště u stadionu, na palubě bylo pět lidí včetně majitele klubu.

Článek

Vrtulník patřící majiteli Leicesteru City, týmu nejvyšší anglické fotbalové soutěže, havaroval krátce po sobotním zápase v areálu klubu.

Stroj se pár vteřin po startu zřítil, vybuchl a shořel, popisují očití svědci tragédii. BBC cituje zdroj blízký rodině, že vlastník Leicester City Vichaj Šrívaddhanaprabha byl na palubě, Reuters uvádí, že v helikoptéře bylo celkem pět lidí.

Nejnovější prohlášení policie v Leicesteru potvrzující nehodu:

Vrtulník se zřítil na parkoviště určené pro zaměstnance, tedy mimo oblast, kam smějí běžní návštěvníci.

Leicester, vítěz Premier League z roku 2016, v sobotu hostil na svém hřišti londýnský West Ham a uhrál remízu 1:1. Zhruba hodinu po zápase, který jeho majitel Šrívaddhanaprabha osobně sledoval, pak měl vrtulník odstartovat.

„Viděl jsem, že Kasper Schmeichel (brankář Leicesteru – pozn. red.) vyběhl rychle směrem k nehodě a pak také spoustu bezpečnostních strážců a správců. Byl jsem ale na druhé straně, než kde se stala ta nehoda,“ cituje BBC očitého svědka nehody. „Viděl jsem zaměstnance klubu v slzách,“ dodal.

Krátce po havárii k vrtulníku doběhlo několik lidí a snažili se rozbít okna a dostat k posádce, ale oheň se rychle šířil a prakticky okamžitý výbuch znemožnil, aby se někdo ke stroji přiblížil.

Šrívaddhanaprabhovi, majiteli Leicesteru, je 60 let, má čtyři děti. Není jasné, jestli někdo z členů rodiny byl na palubě, jeho syn, místopředseda klubu, ale ve vrtulníku nebyl.

„Pomáháme policii při vyšetřování závažného incidentu na stadionu King Power. Klub vydá podrobnější prohlášení, jakmile budou známy další informace,” uvedl mluvčí klubu Leicester City na twitterovém účtu.

Reklama

Související témata:

Doporučované