Hlavní obsah

Vůně svařáku, pivo a zábava. Zabruslit si můžete i v centru Prahy

Kluziště v centru Prahy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Centrum Prahy během Vánoc nenabízí jen přeplněné trhy, ale také místa, kde se můžete sportovně vyžít. Vyrazili jsme tedy vyzkoušet tři kluziště, která se nachází nejblíž centru Prahy.

Článek

Nejbliž Staroměstskému náměstí si můžete zabruslit na Ovocném trhu. Přímo vedle Stavovského divadla. Brusle si můžete půjčit za 100 Kč, ale když si přinesete vlastní, vstup bude zcela zdarma. Až dobruslíte, určitě doporučujeme k návštěvě kavárnu v domě U Černé Matky Boží – Grand Cafe Orient, která je hned za rohem v ulici Celetná.

Trochu skryté je kluziště Na Františku, které najdete v ulici Kozí a pěšky ze Staroměstského náměstí to je slabých 5 minut chůze. Zde je nutné platit i vstupné, které je 70 Kč, a půjčení bruslí vás bude stát 50 Kč. Na místě je i malý bar s pivem, svařákem a nečím malým na zub. Pivo vás tam bude stát jen polovinu, co byste zaplatili na Staroměstském námestí na trhu. Jen pozor na školní a jiné akce a raději si zkontrolujte otvírací dobu na jejich stránkách.

Poslední námi navštívené kluziště najdete na Letenské pláni. Půjčení bruslí zde stojí 100 Kč a v případě, že máte vlastní, je vstup zdarma. Na místě je občerstvní i šatny. Pěšky z centra Prahy jste tu za 15 minut, nebo tramvají linky 25, 2, 8, 12, 1 a 26. Na místě je také obrovské podzemní parkoviště, které zeje prázdnotou. Přilehlá čtvrť Letná určitě stojí za prozkoumání, ať už Technické muzeum, nebo plno krásných kaváren, bister a hospod.

Míst kam si v Praze jít zabruslit je samozřemě mnohem víc. všechna najdete na této stránce.

Foto: Mapy.cz, Seznam Zprávy

Mapa kluzišť v centru Prahy.

Reklama

Související témata:

Doporučované