Hlavní obsah

Výbuch na pumpě v Bosně si vyžádal nejméně jeden lidský život

Foto: Seznam.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Nejméně jeden lidský život a kolem dvou desítek zraněných si dnes vyžádala mohutná exploze na čerpací stanici v blízkosti bosensko-srbského hraničního přechodu Šepak severně od města Zvorniku. Informovala o tom bosenská média s odvoláním na místní policii a zdravotnické zdroje.

Článek

Neštěstí se odehrálo poté, co jeden automobil narazil do zařízení k čerpání zkapalněného zemního plynu (LNG), který bylo na uvedené pumpě možné koupit vedle benzinu a nafty. Během chvilky celý objekt zahalil bílý oblak unikajícího plynu a zanedlouho nastal výbuch.

Některé zdroje nevyloučily, že mrtvých může být i několik. Exploze a následný prudký požár celou čerpací stanici a několik aut u ní zcela zničily. Na místě v té době zřejmě bylo dost lidí, mimo jiné i v kavárně, jež byla součástí objektu.

Zpravodajský portál Srpska info z Banja Luky napsal, že při neštěstí zahynul srbský občan z nedalekého srbského města Loznica, který si k pumpě přijel načerpat pohonné hmoty. Podle portálu Klix.ba zranění utrpělo 25 lidí. Některá média informovala o minimálně sedmi hospitalizovaných.

Reklama

Doporučované