Hlavní obsah

Výbuch v libyjském přístavu po sobě zanechal nejméně 33 mrtvých a desítky zraněných

Dva bombové útoky v libyjském Benghází nepřežilo 33 lidíVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Přístav Benghází na severu Libye zasáhly v úterý večer dva bombové útoky. Výbuchy náloží nastražených v autech otřásly centrem města, nepřežilo nejméně 33 lidí.

Článek

Nejméně na 33 mrtvých a desítky zraněných se zvýšil počet obětí dvou úterních bombových útoků ve druhém největším libyjském městě Benghází. S odvoláním na zdejší úřady o tom dnes informovala agentura Reuters. Agentura AP uvádí 27 mrtvých. K útokům se zatím nepřihlásila žádná teroristická organizace.

Výbuchy náloží nastražených v autech otřásly čtvrtí Salmání v centru města, když věřící opouštěli po modlitbách mešitu. Mezi oběťmi jsou civilisté i vojáci. Počet mrtvých se podle zdravotníků může ještě zvýšit, protože mnozí zranění jsou v kritickém stavu.

Benghází je strategické přístavní město na východě Libye. Armáda generála Chalífy Haftara na konci loňského roku oznámila, že město osvobodila od islamistů. Haftarův tábor představuje jedno z dvou hlavních mocenských center v destabilizované Libyi. Druhým je vláda v Tripolisu podporovaná Organizací spojených národů.

Reklama

Související témata:
Benghází

Doporučované