Hlavní obsah

Výluka železniční stanice Staré Město u U. Hradiště zpozdí vlaky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Připravovaná výluka železniční stanice Staré Město u Uherského Hradiště, která začne ve čtvrtek, zpozdí vlaky. Ve vztahu k cestujícím však stanice zůstane plně funkční.

Článek

Nepřetržitá výluka stanice zapříčiněná výměnou zabezpečovacího zařízení potrvá do 11. prosince. Rychlíky Slovácký expres vypravované Českými drahami na lince R18 z Prahy do Luhačovic na Zlínsku a zpět budou podle Správy železnic od čtvrtka až do 2. prosince přepřahat hnací vozidlo nezávislé trakce v železniční stanici Huštěnovice.

Běžně přitom přepřahají právě ve Starém Městě. „Z tohoto důvodu odjíždí tyto vlaky ze Starého Města u Uherského Hradiště směr Praha o deset minut dříve,“ uvedl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

Podle informací zveřejněných na webových stránkách Českých drah budou také rychlíky na lince R18 do železniční stanice ve Starém Městě přijíždět zhruba deset minut opožděny. Současně budou tyto vlaky zastavovat v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku pro nástup a výstup cestujících.

Další vlaky na trati 330 spojující Břeclav s Přerovem mohou podle Illiaše kvůli zmíněným omezením nabírat zpoždění pět až deset minut. Výluka by měla 11. prosince skončit v 15:00. Její příčinou je výměna kabelů staničního a traťového zabezpečovacího zřízení, a to z důvodu změny trakční soustavy ze tří kilovoltů na 25 kilovoltů v úseku mezi Nedakonicemi na Uherskohradišťsku a Říkovicemi na Přerovsku.

Reklama

Doporučované