Hlavní obsah

Výstava v Bílovicích opět představí průmyslový design vznikající v ČR

Foto: Vojtěch Veškrna / Czech Grand Design 2020

Ilustrační foto.

Reklama

Výstava v areálu společnosti Egoé v Bílovicích na Uherskohradišťsku v září opět představí současný průmyslový design vznikající v České republice.

Článek

Na výstavě nebudou malosériové a exkluzivní předměty, ale design, se kterým se lidé v životě běžně setkávají. Výstavu nazvanou Žně designu zahájí 2. září komentovaná prohlídka, přístupná bude od 3. do 7. září, sdělili ČTK zástupci podniku. Nabídne výrobky firem jako Tatra, Tilak, Azub nebo Škoda.

Loňský premiérový ročník výstavy představil produkty více než 40 českých společností. Mezi exponáty byl například inkubátor nebo polohovací transportní lůžko navržené Ivanem Dlabačem pro Linet, zubní kartáčky Spokar X od Petra Novagua nebo inteligentní hasičské rukavice od Iva Holíka. „Chceme ukazovat předměty, kde design není cílem, ale cestou. Věci, které musejí být hlavně funkční a design jim v tom pomáhá. Vlastně funguje jako taková porodní bába dobrých nápadů,“ řekl jeden z organizátorů výstavy Richard Vodička.

Žně si podle zástupců firmy Egoé daly za úkol zjišťovat, co vlastně průmyslový design je, mapovat aktuální situaci v České republice a rozšiřovat povědomí o kvalitě českých designérů a výrobců. Nastiňují, že design je výsledkem spolupráce nejen návrhářů, ale i technologů, konstruktérů a také marketingových pracovníků a obchodníků.

Společnost Egoé navrhuje a vyrábí nábytek, mobiliář pro dopravní stavby, sportovní vybavení nebo kempingové vestavby vozidel. Letos firma získala prestižní ocenění Red Dot Award za svůj modulární systém Leva a skialpové lyže Beat.

Reklama

Související témata:

Doporučované