Hlavní obsah

Zlínský fakulta multimediálních komunikací otevře nový obor Game design

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Fakulta multimediálních komunikací (FMK) zlínské univerzity otevře na podzim nový magisterský obor s názvem Game design. Bude to třináctý ateliér fakulty.

Článek

Nový obor bude klást důraz na design a originální estetické ztvárnění počítačových her, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí univerzity Petra Svěráková. Zájemci o studium nového oboru mohou podávat přihlášky do konce června.

„Český herní průmysl raketově roste. Naši budoucí studenti si projdou celým procesem tvorby her, od přípravy a prezentace pro investory až po vytvoření hratelného prototypu a vlastní marketingové propagace. Zároveň budou mít možnost vyzkoušet si jednotlivé herní profese, prozkoumat nové technologie a absolvovat výuku ve virtuálním 3D prostředí,“ uvedl vedoucí ateliéru Pavel Novák.

„Cílem studia je připravit absolventy na pozice v herních firmách, nebo mohou nastoupit na vlastní dráhu. Součástí takové přípravy je i seznámení se s herním odvětvím v podobě různých stáží, přednášek a workshopů odborníků z oboru,“ uvedl Novák, který je digitální a game designer. Nový ateliér povede s Michalem Ščuglíkem, který se věnuje tvorbě interaktivních instalací a webovému i hernímu programování. Vytvořili také speciální webovou stránku, takzvanou microsite, která vznikla k letošnímu 20. výročí založení univerzity.

Reklama

Doporučované