Hlavní obsah

Výstavba okružní křižovatky zkomplikuje dopravu v Opavě

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Řidiči se od pondělí musí v Opavě připravit na omezení dopravy. Důvodem komplikací je stavba nové okružní křižovatky u Komárova. Vyřešit má letitý problém s vyjížděním aut od Kylešovic na hlavní tah mezi Opavou a Ostravou.

Článek

Kvůli výstavbě bude uzavřena část jižního obchvatu města. ČTK o tom dnes informoval Roman Konečný z opavského magistrátu.

Stavba, kterou má na starosti Ředitelství silnic a dálnic, potrvá až do poloviny prosince. Podle Konečného byla stávající křižovatka problematickým místem a často se tam stávaly vážné dopravní nehody.

„Jsem moc rád, že se současné nebezpečné křižovatky, ze které je problematické vyjet na hlavní silnici, konečně zbavíme. Stavba sice přinese krátkodobá omezení, ale od prosince budeme jezdit komfortněji a bezpečněji. Proto prosím o trpělivost,“ uvedl primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO).

Jižní obchvat bude po dobu stavby uzavřen od odbočení na ulici Hlavní po napojení na silnici I/11 u Komárova. Objízdná trasa povede pro vozy do 3,5 tuny přes Raduň, pro těžší automobily pak přes Opavu.

„Stavba bude mít dopad i na provoz na hlavní silnici, kde bude v provozu vždy jen jeden pruh, a to podle právě probíhajících stavebních prací,“ uvedl Konečný. Výstavba přijde na 36,8 milionu korun bez DPH. Obchvat by měl být zprovozněn ještě do konce letošního roku.

Reklama

Doporučované