Hlavní obsah

Vytrvalé indické deště ničí infrastrukturu v Bombaji. Na nádraží spadl most

Lávka pro pěší zavalila koleje nádraží v Bombaji.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Část mostu pro pěší před vlakovým nádražím v Bombaji spadla na koleje. Minimálně dva lidé byli zraněni.

Článek

Most před nádražím Andheri v indickém městě Bombaji se propadl zhruba kolem půl osmé ráno místního času. Podle pracovníka Bezpečnosti indické železniční dopravy R. Kudvalkara bylo zraněno pět lidí. Záchranáři zraněné urychleně převezli do nemocnice.

Sutiny pěší lávky spadly na koleje v době, kdy nejezdily žádné vlaky. Uvedl to mluvčí drah Ravinder Bhakar. Jejich odklízení mělo trvat čtyři až pět hodin. Zasahující hasičské jednotky ale uvedly, že silné deště v oblasti odklízení trosek komplikují situaci.

Úřady vlakovou dopravu z nádraží o devíti nástupištích prozatím přerušily.

Nádraží Andheri je jedno z nejvyužívanějších v Bombaji. Zřícená pěší lávka také vedla podél hlavní silnice města, která spojuje jeho východní a západní část. Převážná většina obyvatel je však závislá právě na městských železničních drahách.

Již tak dost slabou infrastrukturu Bombaje, kterou komplikují časté dopravní zácpy, nedostatek parkovacích míst a špatný stav silnic, ještě více zhoršují vytrvalé indické deště.

Neadekvátní odtokový systém města spolu s neregulovanou strukturou výstavby domů pouze přispívá k problémové situaci.

Loni v Bombaji zahynulo 22 lidí při panické tlačenici, která vznikla po domnělém pádu jiné pěší lávky ve městě. Na koleje však spadlo jenom několik kusů betonu.

Reklama

Doporučované