Hlavní obsah

Vyvrácené stromy, zrušené lety a lidská oběť. Bouře Doris se přehnala přes Británii

Velkou Británii trápí bouře Doris.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Devětadvacetiletá žena zemřela, když ji do hlavy trefil letící předmět.

Článek

Velkou Británii zasáhla silná bouře Doris, kvůli které byly zrušeny desítky leteckých spojů. Došlo i k narušení železniční dopravy a tisíce domácností přišly o dodávky elektrického proudu. Bouře si vyžádala přinejmenším jednu oběť.

Bouři provázejí lijáky a silný vítr, který byl nejcitelnější na severu. Vítr o rychlosti více než 150 kilometrů v hodině byl zaznamenán v severním Walesu, oznámila policie. V Severním Irsku byla přerušena dodávka elektřiny pro až 80 000 domácností.

TWITTER: V Británii fouká silný vítr.

Ve Wolverhamptonu nedaleko Birminghamu způsobil ženě smrtelná poranění hlavy předmět, který přinesl silný vítr. Několik lidí dnes utrpělo v Británii také zranění kvůli pádu vyvrácených stromů.

Na londýnském letišti Heathrow, které je největší v zemi, bylo zrušeno zhruba deset procent letů. Irská letecká společnost Aer Lingus uvedla na svých internetových stránkách, že dnes zrušila 12 spojů mezi Británií a Irskem.

TWITTER: Železniční doprava kolabuje.

Postižena byla železniční doprava, a to zejména v oblasti Londýna, kde nabraly vlaky velká zpoždění. Řada spojů byla zcela zrušena. Britské motoristy úřady vyzvaly k obezřetnosti, případně k tomu, aby jízdu ve střední a severní Anglii odložili.

Skotsko se dnes ocitlo pod nánosy sněhu, kvůli kterému byla částečně uzavřena dálnice M80 u Glasgow. Podle tamější meteorologické služby se ještě v průběhu dneška očekává, že se vrstva sněhu ve Skotsku a v severozápadní Anglii zvýší na 30 centimetrů.

Reklama

Doporučované