Hlavní obsah

Wenger v Arsenalu po sezoně skončí. Nastal správný čas, říká kouč Kanonýrů

Arséne Wenger po dvaadvaceti letech opustí lavičku Arsenalu.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Spojení londýnského Arsenalu s francouzským trenérem Arsénem Wengerem po dvaadvaceti letech končí. Osmašedesátiletý kouč má sice platnou smlouvu až do konce příští sezony, ale celý kontrakt nedodrží.

Článek

Arséne Wenger přišel do Arsenalu v říjnu roku 1996 a vydrží až do letošního června. Po legendárním Siru Alexi Fergusonovi se tak stane stále ještě kouč Arsenalu druhým nejdéle sloužícím manažerem v Premier League v historii.

„Po pečlivém zvážení a rozhovorech s majiteli klubu cítím, že je správný čas, abych na konci skončil na lavičce Arsenalu. Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům, hráčům, ředitelům a fanouškům klubu. Jsem vděčný, že jsem mohl vést klub tak dlouho,” řekl osmašedesátiletý kouč pro klubový web.

Arsenalu se v probíhající sezoně na domácí scéně příliš nedaří. Kanonýři jsou v lize až šestí jen s mizivou teoretickou šancí na čtvrté místo zaručující účast v Lize mistrů. Přesto se ještě Wenger může v klubu rozloučit trofejí. Arsenal postoupil do semifinále Evropské ligy, a pokud tuto soutěž vyhraje, tak si Ligu mistrů v příští sezoně zahraje.

„Je to jeden z mých nejsložitějších dnů, co působím ve sportu. Arséne byl hlavním důvodem, proč jsem se rozhodl vstoupit do Arsenalu. To, co odváděl pro klub na hřišti i mimo něj, bylo něco úžasného. Každý, kdo miluje Arsenal a fotbal jako takový, musí být Wengerovi vděčný za jeho dlouholetou práci,” prohlásil majoritní vlastník Arsenalu Stan Kroenke.

Rodák z francouzského Štrasburku vyhrál s Arsenalem třikrát Premier League, sedmkrát FA Cup a sedmkrát také anglický superpohár.

V Lize mistrů se Wenger s Arsenalem dostal do finále v roce 2006. Tehdy ale Kanonýři podlehli Barceloně. Před Arsenalem vedl Wenger knížecí klub z Monaka a také japonskou Nagoju.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované