Hlavní obsah

Z bývalé výtopny vznikne v Nové Zbrojovce komunitní centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Budova někdejší výtopny, jejíž komín je dominantou areálu bývalé Zbrojovky v Brně, bude sloužit ve čtvrti Nová Zbrojovka jako komunitní centrum.

Článek

Areál v současnosti přestavuje developerská společnost CPI Property Group, z původních budov zůstane stát pouze zlomek. O vzniku komunitního centra informoval developer v tiskové zprávě.

„Jedná se o původní objekt, který bude zachován a zrekonstruován. Není to ledajaká budova, ale výtopna, která byla srdcem celé bývalé Zbrojovky. Jsme nesmírně rádi, že se pro budovu našlo takové využití a že toto srdce můžeme zachovat,“ uvedl Miroslav Pekník, ředitel brněnského developmentu v CPI Property Group.

Budova výtopny stojí na místě, kde má podle plánů vzniknout nové náměstí, na kterém se budou setkávat všechny hlavní cesty v Nové Zbrojovce. Komunitní centrum má nabízet různé aktivity. Jeho součástí bude střešní kavárna, coworkingová zóna, pivovar, mimoúrovňový foodcourt včetně posezení a galerijní prostor s využitím i pro různé akce, výstavy či společenské a sportovní události.

Dokončení přestavby výtopny na komunitní centrum je naplánované současně s dokončením první etapy přestavby celého areálu, tedy na rok 2024.

Čtvrť Nová Zbrojovka vzniká na rozloze 22 hektarů. Jako první se rozvíjí takzvaná Jižní zóna o rozloze přibližně čtyř hektarů. Areál už od loňského roku obývají první firmy díky dokončení rekonstrukce budovy Z-office, tedy bývalé nářaďovny. Prvními nájemníky byly firmy Kiwi.com a Axians.

Reklama

Doporučované