Hlavní obsah

Z finanční správy odchází muž, který dohlížel na daně největších firem v Česku

Foto: Apogeo, Seznam Zprávy

Martin Bortlík posílí tým Apogeo.

Reklama

aktualizováno •

Martin Bortlík po patnácti letech odchází z finanční správy. Důvodem je podle něj nárůst byrokracie a odlišný názor na vedení Specializovaného finančního úřadu s nadřízeným.

Článek

Ředitel Specializovaného finančního úřadu Martin Bortlík odchází do soukromého sektoru. Po patnácti letech, kdy působil ve finanční správě, bude nyní pracovat v poradenské skupině Apogeo. V této firmě už například pracuje také bývalý šéf Generálního finančního ředitelství Jiří Žežulka.

„Tím důvodem mého odchodu je odlišný názor na vedení Specializovaného finančního úřadu s mým nadřízeným. Dalším důvodem je pak nárůst byrokracie, se kterým se nemůžu ztotožnit,“ řekl Seznam Zprávám Martin Bortlík.

Mluvčí Specializovaného finančního úřadu Ludmila Klimešová důvody odchodu nevěděla. „Nám důvody svého odchodu nesdělil,“ řekla.

Bortlík odchází z úřadu, který zodpovídá za daně největších firem a institucí v Česku s obratem přes dvě miliardy. Tato pozice je označována za třetí nejvýznamnější v rámci finanční správy.

V daňovém týmu Apogeo bude mít Bortlík na starost oblast daňové politiky a řešení daňových sporů. Jeho specializací je poradenství v oblasti daňové kontroly a daně z přidané hodnoty.

„Jsem rád, že se nám podařilo získat do našeho daňového týmu odborníka, který má bohaté zkušenosti s problematikou velkých společností, díky čemuž můžeme pro naše klienty doplnit portfolio našich služeb,“ potvrdil příchod Bortlíka většinový vlastník skupiny Apogeo Josef Jaroš.

Martin Bortlík působil na pozici šéfa Specializovaného finančního úřadu od roku 2015.

„Martin je nejen vysoce kvalifikovaný odborník v oblasti daní, ale svým působením na Specializovaném finančním úřadě dokázal i výborné manažerské schopnosti, neboť pod jeho vedením došlo k významné profesionalizaci tohoto úřadu. Je vítanou posilou našeho týmu,“ doplnil Jiří Žežulka.

Lukáš Heřtus z tiskového oddělení Generálního finančního ředitelství uvedl, že na místo po Bortlíkovi bylo již vyhlášeno výběrové řízení. Jméno nového ředitele by mělo známo zřejmě během února.

Reklama

Doporučované