Hlavní obsah

Z Rathova Buštěhradu chtějí Ukrajinci postavit hotel, investují stamiliony

Večerní zprávy, čtvrtek 16. 2. 2017

 

Reklama

Stavba, která se stala synonymem korupce v krajských zakázkách v kauze exhejtmana Davida Ratha, je na prodej. Zájem má skupina ukrajinských investorů.

Článek

Někdejší sirotčinec, jenž svého času sloužil i jako základna wehrmachtu, v minulých desetiletích chátral. Teď našlo středočeské hejtmanství spolu s městem Buštěhrad investora.

Reportér redakce Seznam Zprávy Jaroslav Gavenda byl u toho, když skupina ukrajinských byznysmenů dorazila do Prahy na jednání. Podrobnosti ve Večerních zprávách v úvodu tohoto článku.

Kauza Rath

Pět let poté, co policie zatkla Davida Ratha s krabicí od vína plnou peněz, se reportéři Jiří Kubík a Sabina Slonková vydali hledat odpověď na jednu z hlavních otázek případu. Byly peníze z úplatků určené jen pro Ratha a další odsouzené, nebo měly sloužit i pro financování sociální demokracie? V novém díle investigativního seriálu Seznamu Zvláštní vyšetřování přinesli reportéři zpověď utajeného svědka.

Zvláštní vyšetřování, 9. díl: Kdo se bojí Ratha? Režie: Vít Klusák, Filip Remunda.Video: Seznam, Seznam Zprávy

Novinky ze Škodovky

Asi čtvrtinu produkce Škody Auto budou už za osm let tvořit elektromobily nebo hybridy. Vyrábět by se měly v Mladé Boleslavi. Ve čtvrtek to na setkání manažerů a zástupců vlády oznámil šéf představenstva společnosti Bernhard Maier. Škoda chce první vůz s hybridním pohonem uvést na trh v roce 2019, elektromobil by měl přijít vzápětí.

Každá čtvrtá škodovka bude v roce 2025 elektromobil.Video: Josef Mačí

Reklama

Doporučované