Hlavní obsah

Za Horáčkem nestojí pražská kavárna, ale lékárna

Sběr hlasů pro Michala Horáčka.

 

Reklama

Přibývá voličů, kteří ho nechtějí, ale má i pevné podporovatele. Vysvětlují, proč mu pomáhají.

Článek

Ačkoli podle průzkumů se obliba prezidentského kandidáta Michala Horáčka mírně zhoršuje, lékárník Pavel Kemr po ohlášení jeho kandidatury neváhal a nabídl jeho štábu pomoc.

„Je pro mě protikladem nynější hlavy státu, která pro mě zosobňuje veškerá negativa, jež já vidím na člověku," řekl Seznamu.

Jeho lékárnu na rohu ulic v centru hlavního města odlišuje od okolí obří fotografie podporovaného kandidáta, pro něhož se v lékárně pana Kemra sbírají podpisy. Nejvíc jich prý přibyde vždycky zkraje týdne v pondělí a v úterý, směrem k víkendu zájem znatelně opadá.

Video: Kdo by se stal prezidentem dnes? 

Kompletní výsledky exkluzivního prezidentského průzkumu.

Navzdory práci podporovatelů Michalu Horáčkovi přibývá spíše těch, pro něž by momentálně byl nepřijatelným kandidátem.

V červnu jich podle exkluzivního průzkumu pro Seznam bylo 57 procent, přičemž tato skupina roste - v dubnu jich bylo 51 procent a loni v září, ještě než Michal Horáček oznámil kandidaturu, se ostře proti němu vyhranilo 42 procent dotázaných.

Přesto by Michal Horáček byl nyní vedle Jiřího Drahoše nejvážnějším protikandidátem současné hlavy státu. Je prioritní volbou pro deset procent voličů v prvním kole, čerpá je zejména mezi lidmi, kteří při minulé přímé volbě dali hlas Karlu Schwarzenbergovi.

Těch, kteří zkraje prázdnin přišli podpořit svým podpisem jeho kandidaturu, jsme se ptali, čím je Michal Horáček oslovil.

Uvidíte v reportáži nahoře, dole pak můžete zhlédnout rozhovor, který s Michalem Horáčkem vedl Jindřich Šídlo.

Prezidentský kandidát Michal Horáček na Seznamu.

Reklama

Související témata:

Doporučované