Hlavní obsah

Za poslední dva roky vyměnila víc trenérů než fotbalová Slavia. Plíškovou má nyní vrátit na trůn Stubbsová

Karolína Plíšková vyměnila za poslední dva roky čtyři trenéry.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Sedmačtyřicetiletá Australanka vedla Plíškovou krátce už v minulé sezoně. Pod jejím vedením došla česká hráčka do semifinále Turnaje mistryň.

Článek

Karolína Plíšková má letos bilanci 34 výher a 11 porážek a na svém kontě má v této sezoně jeden titul, v dubnu opanovala antukový turnaj v německém Stuttgartu. Na French Open vypadla ve 3. kole na raketě Marii Šarapovové, která ji smetla za necelou hodinu. V osmifinále Wimbledonu pak nestačila na Kiki Bertensovou z Nizozemska a stejná hráčka ji vyřadila také minulý týden v Montréalu.

Vaněk, Kotyza, Krupa. To je výčet českých úspěšných trenérů, kteří skončili na postu trenéra Karolíny Plíškové v posledních dvou letech. Tým kolem osmé hráčky žebříčku WTA nyní zvolil odlišnou volbu. Na české muže naváže zahraniční trenérka, konkrétně Australanka Rennae Stubbsová.

Bývalá světová jednička ve čtvrthře už s českou hráčkou spolupracovala na loňském Turnaji mistryň, kde Plíšková došla do semifinále. S českými hráčkami má navíc Stubbsová zkušenosti i s aktivní kariéry. V devadesátých letech nastupovala po boku Heleny Sukové, naopak na sklonku kariéry byla její deblovou partnerkou Květa Peschkeová.

Momentálně se Plíšková připravuje na poslední grandslam roku – US Open, kde bude chtít konečně zazářit. Na přelomu srpna a září bude česká hráčka patřit ve Flushing Meadows mezi největší favoritky, otázkou je, jak se s touto pozicí vypořádá tentokrát.

Reklama

Související témata:

Doporučované