Hlavní obsah
Online

Za sobotu přibylo 125 pacientů s koronavirem, za neděli zatím 30

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto

Reklama

aktualizováno •

Dění kolem koronavirové epidemie v Česku sledujeme v online zpravodajství.

Článek

Co byste měli vědět

- k dnešní půlnoci evidovalo ministerstvo zdravotnictví dalších 125 nových případů.

- Počet osob, které prodělaly covid-19 dosáhl 16 699. Aktuálně se léčí více než 4 729 osob, z toho 121 v nemocnici.

- Nejhorší je nadále situace na Prachaticku, následují okresy Frýdek-Místek a Praha-Západ.

Dění jsme sledovali také v sobotu

  • Potvrzených případů koronaviru v Praze je podruhé pod 50

    Denní nárůst potvrzených případů koronaviru v Praze je druhým dnem pod 50. K dnešním 18:00 přibylo za předchozích 24 hodin 46 nakažených, stejně jako v sobotu. Od čtvrtečního do pátečního podvečera hygienici evidovali 63 nových případů, což byl druhý nejvyšší nárůst od 11. dubna. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice.

    Od začátku epidemie v březnu se v metropoli prokazatelně nakazilo 3247 lidí. V souvislosti s nemocí zemřelo 104 lidí, přičemž toto číslo se nezměnilo od poloviny července.

  • Na Vysočině přibylo od pátku šest lidí s covidem, jeden zemřel

    Na Vysočině přibylo od pátečního odpoledne podle krajských hygieniků šest potvrzených případů nemoci covid-19. Jeden člověk v souvislosti s touto chorobou zemřel. Jde o klienta jihlavského Alzheimercentra zasaženého nákazou. V tomto domově se zvláštním režimem už podle statistik krajské hygienické stanice od minulého víkendu zemřelo pět seniorů, měli i jiná onemocnění.

    Se zajištěním provozu jihlavského Alzheimercentra od pátku pomáhá 15 vojáků. Ředitelka centra Renata Horňáková novinářům řekla, že se nemoc covid-19 do pátku potvrdila u 41 klientů z 87, a také u 18 zaměstnanců. Uvedla, že věkový průměr klientů centra je kolem 84 let.

  • Hlavní ohniska nákazy v polovině prázdnin

    Ministerstvo zdravotnictví eviduje nejvyšší nárůst případů koronaviru na Prachaticku. Naopak v Karviné nákaza utichá a i Jihlava hlásí výrazný pokles v sedmidenním počtu případů. Jaký je současný stav ohnisek nákazy covid-19?

  • Virus už podle Babiše není tak agresivní. Odborníci nadšení mírní

    Premiér Andrej Babiš v sobotu uvedl, že koronavirus SARS-CoV-2 už není tak agresivní jako během první vlny nákazy. V pátek přitom počet nakažených v České republice vystoupal na nový vrchol.

    Hospitalizovaných pacientů a lidí s těžkým průběhem nemoci covid-19 sice v Česku ubývá, ale to podle odborníků neznamená, že by byl virus méně agresivní.

  • V Praze 30 nových případů, na severovýchodě země 26

    V Moravskoslezském kraji přibylo v sobotu 26 nakažených koronavirem. Po Praze s 30 nemocnými je to druhý nejvyšší nárůst v zemi.

    Nejvíc nově nakažených v regionu připadá na Frýdecko-Místecko. Vyplývá to z grafů chytré karantény, tedy Centrálního řídícího týmu Covid-19 (CŘT), které dnes zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Reklama

Hlavní zprávy