Hlavní obsah

Záběry z alkoholové krádeže roku. Zloděj si odnesl vodku za miliony

V Kodani ukradli nejdražší láhev vodky na světě (video: AP). Video: Soňa Barabášová

 

Reklama

Kodaňská policie vyšetřuje krádež patrně nejdražší láhve vodky na světě. Cena vzácné láhve se odhaduje na 1,3 milionu amerických dolarů, v přepočtu tedy asi 27 milionů Kč. Vystavený unikát nebyl pojištěn.

Článek

Při výrobě vzácného artefaktu byly použity asi tři kilogramy zlata a stejné množství stříbra. Uzávěr vodky byl osazen diamanty.

Policie uvedla, že z obchodu kromě vzácné láhve nic nezmizelo. Prozatím vyšetřovatelé nedokážou konstatovat, zda pachatel použil klíč, nebo narušil zámek.

Bar Café 33, který se nachází v populární kodaňské čtvrti Vesterbro, vlastní na 1 200 lahví vodky. Majitel baru Brian Ingberg předal záznam o incidentu policii a tiskové agentuře. Na videu z bezpečnostní kamery jsou vidět dva muži v kšiltovkách, kteří mají zahalený obličej.

Majitel uvedl, že si drahý exponát do své sbírky zapůjčil od ruské společnosti Dartz Company, která údajně vyrábí nejdražší auta a vodku na světě. Zpravodajský server The Local upřesnil, že společnost Dartz Motorz Company je soukromým podnikem, který sídlí v Lotyšsku a vyrábí výkonné obrněné automobily.

Na kuriózní loupež se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované