Hlavní obsah

„Zachovali se ke mně uboze.“ Bouřlivák a provokatér Novotný končí v ODS

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Řeporyjský starosta Pavel Novotný.

Reklama

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný, který proslul značně nekonformním vystupováním, poněkud svérázně oznámil svůj odchod z ODS.

Článek

Oblíbený řeporyjský starosta a enfant terrible Občanské demokratické strany Pavel Novotný oznámil, že po volbách do Poslanecké sněmovny skončí. Neudělal to však oficiálně, nýbrž na svém Twitteru, kde zveřejnil screenshot soukromé zprávy, kterou posílal fanouškovi.

„Já jsem se rozhodl hned po volbách odejít. Zachovali se ke mně tak uboze, že už zůstávám jen ze solidarity,“ napsal Novotný v příspěvku, jehož autorství redakci Seznam Zpráv potvrdil. „Ano, psal jsem to já,“ řekl řeporyjský starosta ke zprávě, ve které o ODS také napsal, že mu „nastříkala sperma do obličeje“.

Je tedy pravda, že z ODS po podzimních volbách odejde? „Mám tu stranu tak rád, že bych to nejdřív měl oznámit jim. Mělo by se to oznámit v klidu šéfovi místního sdružení, předsedovi,“ odpověděl Novotný, ale hned dodal, že nikomu nelže, tedy ani příjemci zprávy, kterou zveřejnil.

Vedení občanské demokratické strany se k možnému Novotného odchodu nevyjádřilo. Starosta o něm prý zatím nemluvil ani s šéfem pražské buňky ODS Tomášem Portlíkem. „Hovor o tom, že by chtěl ve straně končit, jsme spolu nevedli,“ uvedl Portlík. Dodal, že však u Novotného nikdy neví, co myslí vážně a co je už v rovině vtipu. „Je to způsob jeho komunikace, Pavel je svéráz,“ dodal.

Sám Novotný s otázkami na jeho konec ve straně odkázal na své stranické kolegy europoslance Jana Zahradila a senátorku Miroslavu Němcovou. S oběma měl v minulosti konflikt, zejména se Zahradilem, kterého nyní de facto označil za důvod, proč z ODS odchází.

„Já s tím zm***m Zahradilem a píárkem, co mi nesmí volat, aby mi náhodou nebyli něco dlužni, ve straně nebudu,“ napsal Novotný ve vzkazu fanouškovi.

Podívejte se v unikátním volebním modelu Seznam Zpráv, jak se vyvíjejí preference ODS v porovnání s dalšími:

Volební model Seznam Zpráv

Odcházení Pavla Novotného okomentoval europoslanec Zahradil v SMS zprávě pro Seznam Zprávy. „Myslím, že toto téma nezajímá už vůbec nikoho. Mě přestalo definitivně zajímat ve chvíli, kdy pominulo nebezpečí, že se pan Novotný objeví na kandidátce ODS do PS. Jinak mu přeji, aby byl ještě dlouho úspěšným starostou Řeporyjí,“ napsal.

Novotný se Zahradilem měli v minulosti spory, které si vyřizovali na sociální síti Twitter. Padaly mezi nimi urážky ze strany Novotného či nařčení oponenta z konzumace drog ze strany Zahradila.

Novotný v minulosti provokoval třeba komentáři vůči komunistickému poslanci Zdeňku Ondráčkovi či poslanci SPD Jaroslavu Foldynovi, kterého nazval „koštětem“, ale také ostrým dopisem Číně, který převzala i zahraniční média, či postavením pomníku Vlasovcům, kteří pomáhali Řeporyje osvobozovat. Tím si vysloužil i pozvání do ruské televize, kde svým vystoupením způsobil skandál.

Reklama

Doporučované