Hlavní obsah

Žádný home office napořád. Google chce lidi zpátky v kancelářích

Foto: Willy Barton, Shutterstock.com

Ústředí společnosti Google na Kings Cross v Londýně. Ilustrační fotografie.

Reklama

Zaměstnanci společnosti Google se začnou vracet do kanceláří už během dubna.

Článek

Technologický gigant Google plánuje návrat svých zaměstnanců do kancelářských budov v letošním září. Vzhledem k rychlému postupu vakcinace proti covidu-19 ve Spojených státech ale částečně otevře některé ze svých kanceláří už během dubna, informovala stanice CNBC.

V celofiremním e-mailu to oznámila Fiona Cicconiová, vedoucí oddělení lidských zdrojů společnosti Google. Kanceláře v některých částech Spojených států se otevřou s omezenými kapacitami, dojíždění do nich bude zatím dobrovolné.

„Už je to rok, co mnozí z nás pracují z domova, a myšlenka na návrat do kanceláře může vzbudit různé pocity,“ napsala Cicconiová. Ve zprávě doporučila všem zaměstnancům, aby si zařídili očkování na covid-19. Firma ho však nebude vyžadovat.

Z e-mailu také vyplývá, že na rozdíl od dalších gigantů jako Facebook či Twitter nemá firma Google v úmyslu povolovat svým zaměstnancům práci z domova na neurčito. Po úplném znovuotevření svých kanceláří bude po zaměstnancích požadovat, aby osobně docházeli do práce aspoň tři dny v týdnu.

Kdo bude chtít pracovat z domova po více než čtrnáct dní za rok, bude si muset zažádat o zvláštní povolení. V nejvýjimečnějších případech pak bude možné žádat o povolení pracovat z domu po celý rok. Google si ale bude moct kdykoliv své zaměstnance povolat zpět do přidělených kanceláří.

Google patřil k prvním velkým americkým firmám, které na začátku koronavirové pandemie poslaly své zaměstnance pracovat z domovů. Pro znovuotevření svých kanceláří si stanovil termín 1. září 2021.

Ve středečním e-mailu také Cicconiová prozradila, že se zaměstnanci vrátí do předělaných, vylepšených budov. Novinkou je také, že majitelé psů budou moci dojíždět do práce se svými mazlíčky.

Cicconiová však zároveň upozornila, aby pracovníci nadále zůstali ostražití, a pomohli tak zabránit další vlně covidu-19, jaká nyní probíhá například v Brazílii.

Reklama

Související témata:

Doporučované