Hlavní obsah

Záhada kolem brankáře, který zkazil finále Ligy mistrů. Jak to, že lékaři odhalili otřes mozku až po týdnu

Loris Karius předvedl ve finále Ligy mistrů dva obrovské kiksy.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Deset dnů po finále Ligy mistrů vyšlo najevo, že brankář Liverpoolu Loris Karius odchytal téměř celý zápas proti Realu Madrid s otřesem mozku.

Článek

Loris Karius pustil v nedávném finále Ligy mistrů dva velmi laciné góly a hlavně kvůli jeho chybám Liverpool prohrál s Realem Madrid 1:3. O necelé dva týdny později vyšlo najevo, že německý brankář odchytal téměř celý zápas s otřesem mozku.

„Souhlasím, že mohl mít Karius problém s prostorovým viděním. Ale když mám být objektivní, tak si nevybavuji žádný zákrok, ze kterého by mohl mít otřes mozku,” říká lékař české fotbalové reprezentace Petr Krejčí.

Zahraniční média připomínají Kariusovu srážku za stavu 0:0 s kapitánem Realu Sergiem Ramosem. „To je samozřejmě spekulace. Na druhou stranu doktor Liverpoolu by měl každý úraz hlavy kontrolovat a rozhodčí by ho měl k ošetření vyzvat,” vysvětluje Krejčí.

„Prvotní vyšetření otřesu trvá několik vteřin. Zjistí se, jak ten člověk reaguje na osvit, jestli se orientuje v čase a prostoru. Do takových vyšetření nás UEFA a FIFA dlouhodobě tlačí,” podivuje se dlouholetý reprezentační lékař, že jeho kolegové z Liverpoolu nedokázali Kariusovo zranění diagnostikovat během zápasu.

Karius podstoupil vyšetření hlavy až během své dovolené v USA na klinice v Bostonu. „Nevím, jak by na otřes mozku přišli po týdnu. To by muselo být Kariusovo zranění vážnější. Neumím si představit, že by byl týden v pořádku a až potom by se přišlo na otřes mozku,” dodává Krejčí.

Reklama

Doporučované