Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Chtěl pomoct a skončil ve vězení. A nezákonné pokuty

Záhady Josefa Klímy a glosa vysokoškolského učitele a filozofa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Jan Chyba z Chomutovska má jít do vězení na 4 roky. Podle rozhodnutí soudu za to, že se podílel na zapálení auta, a za plánování vraždy. Skoro rok si už odseděl ve vazbě, a když se bude chovat vzorně, mohli by ho tedy pustit předčasně na podmínku. Ale i tak je to pro šestadvacetiletého automechanika dost zásadní zásah do života. Tím spíš, že se necítí vinen. Podle jeho vyjádření chtěl jen pomoci ženě o dvanáct let starší, do které se zamiloval a kterou terorizoval její manžel. Mocný drogový dealer. Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

Druhá reportáž pojednává o nezákonných pokutách za parkování, které rozesílá pražský magistrát. Na pražské Ohradě je u zastávky hromadné dopravy parkoviště U Zahrádek. Po zavedení parkovacích zón se v části parkoviště objevila dopravní značka se zákazem zastavení a za její nedodržování rozdává magistrát pokuty. Výzvy k zaplacení pokut ale neobsahují přesné vymezení místa, kde došlo k údajnému přestupku. Jeden z místních obyvatel, Jiří Běhal, se po doručení pěti výzev k zaplacení pokuty najednou rozhodl zjistit, co se děje. Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil vysokoškolský učitel a filozof Daniel Kroupa. Ve své glose se vrací k nedávným personálním změnám ve vládě, za kterými stojí osobní mstivost.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované