Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Měla mrtvici, lékařka ji poslala domů. Byl Karel IV. zločinec? A glosy Přibáně a Mitrofanova

Záhady Josefa Klímy z 12. 3. 2020: Zanedbala lékařka svou práci? Karel IV. a protižidovské pogromy. A glosy Jiřího Přibáně a Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Bývalý kriminalista František Havlovič se už dva roky snaží přijít na to, zda se nedostatečná péče lékařů nepodepsala na smrti jeho devětasedmdesátileté matky. Ta navštívila praktickou lékařku s potížemi, které zjevně signalizovaly mozkovou příhodu. Lékařka ji poslala domů. Maminka nakonec zemřela. Natáčel Josef Klíma.

Karel IV. je pro nás Otec vlasti, vítěz hlasování o největšího Čecha. Podle německé ZDF je zároveň i jedním z dvaceti největších Němců. Jenže v Německu se na císaře Karla dívají jako na kontroverzní osobnost. Jako na autora ústavy, jež přetrvala téměř pět století, ale zároveň na prvního panovníka, který výslovně schválil vraždění Židů. Podrobnosti v reportáži Jaroslava Mareše.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát zamyšlení od Alexandra Mitrofanova a Jiřího Přibáně o koronaviru.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované