Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Podvodnice ze seznamky. A příběh ženy, kterou zadlužil syn

Záhady Josefa Klímy: Ruské krásky loví české ženichy, aby jim zamotaly hlavu a obraly je o peníze. Svému synovi chtěla pomoci z dluhů. Sama ale nakonec padla na finanční dno. A glosa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Drahomír Kuba z Prahy podniká v realitách, a jak sám říká, nemá čas hledat si partnerku. Zkusil seznámení online a ozvala se mu jistá Zinaida Pogonceva z Ruska, která splňovala všechna jeho kritéria. Po měsíci dopisování začali plánovat osobní setkání. A protože si žena nemohla dovolit cestu do Česka, poslal jí Drahomír Kuba peníze. Tím to neskočilo. Žádostí o další částky chodilo stále víc. Celá dvouměsíční love story nakonec muže vyšla na 120 tisíc korun. Jak nenaletět podvodnicím? A co na to seznamka? Natáčela Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pořadu Záhady Josefa Klímy je o matce, která chtěla pomoci synovi z dluhů a sama do nich spadla. Existuje nějaká možnost, jak se z dluhové pasti dostat? A co na problémy, které mámě způsobil, říká syn? Příběh zrekonstruovala Petra Majerová.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil vysokoškolský učitel a filosof Daniel Kroupa, který rozebral, proč si nebrat příklady z vlády.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované