Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Příběh testů, o něž vláda nestojí. A zastrašování na Třebíčsku

Záhady Josefa Klímy: Manželský pár přepadli, pak falšovali jejich podpisy. Komu zkřížili cestu? Vědec nabídl vládě už loni na jaře unikátní, rychlou a levnou metodu PCR testování. Nebyl zájem. A glosa novinářky Petry Procházkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Manželé Slámovi žijí pod tlakem. U nich v domě v Hodově na Třebíčsku se objevilo už několik mužů, kteří se je pokoušejí zastrašit. Jeden z nich po nich tvrdě vyžadoval, aby dali souhlas se stavbou na sousedním pozemku, který doposud dát odmítali. Tam totiž začal stavět syn místního místostarosty. Načerno. Natáčel Josef Klíma.

Druhá reportáž pořadu Záhady Josefa Klímy je o české efektivní metodě na odhalování covidu-19. Emanuel Žďárský, biolog z Přírodovědecké fakulty UK, po vypuknutí koronavirové pandemie zaměřil své výzkumy na odhalování covidu-19. A přišel na metodu, která by podle něj mohla vrátit děti bezpečně do škol a nás všechny k normálnějšímu životu. Žďárský tuto metodu testování PCR nabízel na Ministerstvu zdravotnictví již loni v březnu, ale setkal se s nezájmem. Proč? Příběh zrekonstruovala Petra Majerová.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojila novinářka Petra Procházková, která rozebírá odebrání pořadatelství hokejového MS Bělorusku.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované